Ikea i Västerås stoppar nu all försäljning av knivar

Annons:

Ikea i Västerås stoppar nu all försäljning av knivar. – Det är ett beslut som jag har tagit och det är tillfälligt, säger varuhuschefen Mattias Johansson.

Efter dubbelmordet på Ikea i Västerås stoppar varuhuset försäljningen av knivar.

– Av direkt hänsyn till mina medarbetare kommer vi inte ha några knivar till försäljning, säger varuhuschefen Mattias Johansson till TT.

Beslutet gäller samtliga knivar i varhuset och det kommer att gälla tillfälligt.

Under dagen har Ikea hållit stängt och de anställda har fått hjälp av präst, psykolog och företagshälsovård med att bearbeta det som hänt.

– Vi har haft ett behov av att fokusera på oss själva då många är berörda av det som hänt. Men väldigt många av mina och mina kollegors tankar går också till dem som är direkt drabbade och deras anhöriga, säger Mattias Johansson till TT.

Även närliggande sportvaruhuset XXL förändrade de rutinerna för knivhanteringen i butiken. Under dagen låstes alla knivar in.

– Vi har knivar i sortimentet och vi har tänkt att det lika gärna kunde ha hänt här, säger Mikael Hållén, varuhuschef på XXL i Västerås, till VLT.

Källa: VLT

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.