IS dödade 150 med bilbomb

Annons:

En bilbomb i Irak dödade 150 personer i en av de dödligaste attackerna i landet på tio år. Islamiska staten (IS) har tagit på sig ansvaret för attentatet.

Marknadsplatsen i staden Khan Bani Saad, tre mil norr om huvudstaden Bagdad, beskrivs som ett katastrofområde av invånare, rapporterar BBC. De boende fortsätter att leta efter kroppsdelar från de 150 döda och minst 110 personer som skadades när en bilbomb exploderade på fredagen.

Attacken skedde mitt under id al-fitr, högtiden som markerar slutet på fastemånaden ramadan.

Extremistgruppen IS har tagit på sig skulden för attentatet. I ett uttalande påstår gruppen att en av deras medlemmar körde in tre ton sprängämnen på marknaden, en last som sedan sprängdes.
Attacken är ett av de dödligaste enskilda dåden i landet de senaste tio åren, enligt BBC. Skadorna beskrivs som förödande.

– En del människor använde grönsakslådor för att samla ihop kroppsdelar från barn, säger polisen Ahmed al-Tamimi till Reuters.
Det irakiska parlamentets talman Salim al-Jabouri säger att regeringen ska göra allt i sin makt för att stoppa IS från att destabilisera provinsen Diyala där bombdådet skedde.

IS tog över delar av provinsen i fjol, men drevs senare ut från stora delar av provinsen.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.