”Jag ska skära halsen av dig”

Annons:
26-åringen medger att han har deltagit i strider i hemlandet Syrien, men förnekar alla anklagelser om hot som riktas mot honom.

26-åringen från Syrien skrämde de andra på asylboendet. Polis som kom dit mötte en gråtande man som på grund av sin kristna tro blivit hotad till livet. ”Jag har flytt kriget för att slippa sådant här”.

På måndag ställs 26-åringen inför rätta, åtalad för olaga hot. Han har suttit anhållen och häktad sedan han greps på kvällen den 22 september.

Polisen hade då larmats till asylboendet i Boda Glasbruk. Patrullen som kom dit informerades om att en boende hade hotats till livet av en annan boende.

Hoten ska grunda sig i att mannen, som vi kan kalla Amir, är kristen medan den andre är muslim.

26-åringen och Amir har anlänt till Boda Glasbruk samtidigt, bara fem dagar tidigare. Amir berättar att han snabbt uppfattat 26-åringen som ”mycket extrem”.

Bland annat ska han ha krävt att de andra ska byta tv-kanal då det dykt upp lättklädda kvinnor i rutan.

Amir är också i stan. När 26-åringen ser att han har handlat öl säger han enligt Amir att ”ditt huvud har blivit för stort och det är dags att klippa det” samt ”jag ska skära halsen av dig”.

Dagen för gripandet frågar 26-åringen Amir om denne är sunnimuslim precis som han. När han får höra att Amir är kristen ska han ha hotat med att även skada Amirs familj i Syrien.

Amir är mycket rädd. ”Jag har flytt kriget för att slippa sådant här”, säger han.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.