JK lägger ned anmälan mot SD – Som befarat

Annons:

Justitiekanslern beslutar att inte inleda förundersökning eller vidta någon annan åtgärd med anledning av affischer och banderoller som sattes upp i Östermalms tunnelbanestation.

De anmälda uttalandena kan inte antas innefatta något som utgör tryckfrihetsbrott. Justitiekanslern inleder därför inte någon förundersökning.

 

Det är tveksamt om de uttalanden som finns på affischerna och banderollerna kan anses riktade mot en viss folkgrupp eller grupp av personer i den mening som straffstadgandet kräver. Även om så skulle vara fallet når uttalandena, med beaktande av de yttrandefrihetsrättsliga hänsyn som beskrivits ovan, inte upp till en sådan nivå av missaktning som krävs för att brott ska föreligga.

De aktuella affischerna och banderollerna innefattar således inte något straffbart hets mot folkgrupp. De kan inte heller, såvitt kan bedömas, innefatta något annat tryckfrihetsbrott. Förundersökning ska därför inte inledas.

Mer om detta HÄR

 

Det mest komiska med det hela är att vänstern gärna uppfattar sig själva som smartare än den Sverigevänliga rörelsen. Detta baserar de på att många utav dem har studerat pseudovetenskapliga flumämnen på vänsterorienterade högskolor.

Deras värdelösa utbildningar får dem att tro att de är smartare än t.ex. en person som arbetat ute i verkligheten samtidigt som de levde i sin skyddade verkstad på Södertörns.

Nu står de där med brallorna neddragna och har fortfarande knappt lyckats begripa vad som hände.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.