Jyllands-Posten; ”Europa håller på att begå kollektivt självmord”

Annons:

Debattartikel i Jyllands-Posten där skribenten Bent Jensen, professor emeritus i historia (Syddansk Universitet 1980-2008), argumenterar för att vi i detta nu för första gången bevittnar ett flertal civilisationers frivilliga undergång.

Denna process menar han på sker tack vare massinvandringen till Europa där kristen/västerländsk kultur på fler och fler platser tvingas ge vika för muslimsk kultur.

Det här är rätt anmärkningsvärt med tanke på skribentens yrkesliv, skulle en professor (emeritus visserligen) i Sverige kunna uttala sig så? Föga troligt.

Något som är än mer anmärkningsvärt är att artikeln publicerades i en av Danmarks största tidningar, Jyllands-Posten, vilket är Danmarks fjärde mest besökta tidning på nätet.

Man betecknar sig som liberalkonservativa så det vore ungefär som om en professor i historia vid något svenskt universitet publicerat en debattartikel i SvD om Sverige och Europas undergång på grund av massinvandringen.

En sådan här publikation hade vi inte ens fått se i Samtiden eller Nyheter Idag, kanske i Fria Tider.

Ett tydligt bevis på vilka enorma skillnader det finns i Danmark och Sverige när det kommer till inställningen gentemot mångkultur.

Tror ni att det svenska klimatet kommer att närma sig det danska eller kommer vi att gå i motsatt riktning?

(Svenska journalister förfasades självfallet, exempel)

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.