Kan ni gissa valresultatet 2018?

Annons:

SD kommer växa. Hur mycket de kommer växa vet vi inte nu, men fortsätter det som nu så kan de nog nå 35%, eller mer! Jag tror att de kommer växa sig till största parti inför valet 2018.

De rödgröna tror jag kommer sjunka i opinionen. Socialdemokraterna vill att vi ska ha EUs lägsta arbetslöshet 2020.

Om vi inte är mer eller mindre där vid valet 2018 så tror jag att de kommer falla stort i opinionen, och miljöpartiet kommer nog dras ner med dem! Västerpartiet, som står utanför regeringen, tror jag kommer kunna ta sig kring detta, och faktiskt kunna öka i nästa val.

Alliansen då? Jag tror att Björklund kommer snart lämna sin roll som partiledare, och ersättas av Birgitta Olsson.

Om detta sker så tror jag att hon kommer leda folkpartiet under 4%-spärren, och därmed få lämna riksdagen.

 

Blir Björklund kvar så tror jag folkpartiet kan hamna mellan 3,5-5% vis nästa val (troligen precis kring 4%), men jag tror inte han, eller folkpartiet, blir kvar i riksdagen om 3 år.

Jag tror att moderaterna också grävt sin grav med Decemberöverenskommelsen. Att flera stora moderater lämnat partiet tror jag inte heller är till fördel för moderaterna.

Den nya partiledaren är enligt mig för okarismatisk, och jag tror att hon kommer kunna ge dem ett resultat i stil med Bo Lundbergs resultat 2002. Centerpartiet, och Kristdemokraterna tror jag kommer öka vid nästa val.

Folkpartiets, och Moderaternas väljare tror jag kommer gå till Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet. Jag tror att Annie Lööf, och Ebba Busch Thor, är tillräckligt kraftfulla för att kunna locka till sig väljare från resten av alliansen!

Såhär skulle det kunna se ut:

SD: 25-35%.
S: 20-25%.
M: 14-20%.
C:8-9%.
V: 7-8 %
MP: 5-6%.
KD: 5%.
FP: 3%.
FI: 3%.

Kanske det skulle se ut såhär: SD – 28,5%, S – 21%, M – 17%, C – 8,5%, V – 7%, MP – 5,5%, KD – 5%, FP – 3,5%, FI – 3%, Resten – 1%.

Vad tror ni?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.