Kolumnist på AB gör bort sig ang. Kölnattacken.

Annons:

Kolumnisten Kerstin Weigl på aftonbladet försöker(!) förklara de allvarliga och alarmerande sexualbrotten som skedde i Kalmar och Köln under nyårsnatten i en artikel.

När man läser artikeln så börjar den väldigt bra och objektiv, saklig. Hon citerar tysk b.l.a polischefen att det var ”män med nordafrikanskt utseende” o.s.v, men efter några raders läsning så tar PK-tänket över.

Hon avslutar med en grotesk fadäs:

Och i åtminstone mig finns ryggmärgsreflexen att undvika berusade svenska män i grupp.

Vi ser alltså en vidrig våldtäktsvåg av MENA-män som vi aldrig sett i Europa och hon försöker få det till att det är ”svenska berusade män” kvinnor borde undvika.

Det är helt enkelt den nya taktiken för att släta över övergreppen i Köln – flytta fokus från etniska grupper till män generellt. Inte ett enda ord om varför det egentligen sker, det som alla redan vet, eller ja inte alla tydligen.

Såvitt jag känner till har inte svenska män utfört något som ens kommer i närheten av det som utspelade sig vid Hauptbahnhof i Köln på nyårsnatten. Vare sig i omfattning eller organisation. När man då, som Weigl, tillskriver svenska män den typen av beteende så har man faktiskt uttryckt sig osakligt nedsättande om en grupp utifrån dess kön och etnicitet.

Och läser man lagen om hets mot folkgrupp så inser man att Weigl är snubblande nära att kunna kategoriseras som rasist. Se där hur en del slår mental knut på sig och producerar tankar och resonemang som hamnar i precis samma kategori som sådant dom normalt fördömer.

Publicerad: 9 jan, 09:58
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • road123

    Om man läser artikeln verkar hennes poäng vara att driva det här projektet att ”svensk” är samma sak som ”svensk medborgare”. Alltså att politiker är de som skall definiera folks etnicitet och att det svenska folket inte finns.
    Journalisternas krig mot verkligheten fortsätter.