Kommuner betalar hundratals miljoner för inget

Annons:

Dagens Nyheter kan i dag avslöja att kommunerna enbart i år – fram till och med den 31 augusti – har betalat ut minst 197 miljoner kronor till bolag och organisationer för tomma platser.

Notan har skickats vidare till Migrationsverket som ersatt kommunerna i form av ett statsbidrag.

Dagens Nyheters granskning handlar om tomma sängar hos externa aktörer, men även kommunala hvb-hem har i år haft outnyttjade boendeplatser. I båda fallen kan kommunerna oftast få statsbidrag för kostnaden.

Det betyder att Migrationsverket nu betalar ut drygt 2,5 miljoner kronor för oanvända platser – varje dag. Det finns inga tecken på att situationen kommer att minska väsentligt.

På 100 dagar motsvarar kostnaden mer än en kvarts miljard kronor.

Publicerad: 1 oktober, 19:17
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • CoolKid

    Påminner om hur Weimarrepubliken utplundrades och sögs ut av parasiter innan Adolf Hitler tog över rodret och satte ny ekonomisk kurs. Detta ledde till att finansmaffian först förklarade ekonomiskt krig för att sedan hetsa Churchill till väpnad konflikt mot Tredje Riket.