Kommuner köper upp hus till flyktingfamiljer

Annons:

Svenljunga kommun köpte nyligen två villor för att kunna hyra ut dem åt familjer som håller på att etablera sig i Sverige, skriver sr.se.

Det är egentligen helt och hållet för de stora familjerna där vi inte har stora lägenheter nog för så många, säger kommunchefen Magnus Nilsson till Ekot.

Enligt tidigare beslut får Svenljunga kommun köpa in upp till fem villor som kostar max 20 prisbasbelopp, motsvarande knappt 900 000 kronor, styck.

Den 1 mars trädde lagen i kraft som innebär att alla kommuner är skyldiga att efter anvisning ordna boende för nyanlända.

I större städer kan inköp av bostadsrätter vara en del av lösningen när det gäller boende för personer som nyligen har fått uppehållstillstånd i Sverige.

Publicerad: 13 mars, 12:25
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Medborgarförakt i jakt på makt saknar otstycke. Migrationskrisen har bara börjat. Europas generösa migrationspolitik kombinerat med de nykoloniala krigen har skapat den största folkvandringen i modern historia till vår kontinent. De europeiska asyl- och gränsskyddssystemen är nära en kollaps. Medan ivern är stor bland svenska politiker att permanentera de nyanländas tillvaro i vårt land fortsätter hundratusenden att packa sina väskor i Eritrea, Afghanistan, Somalia och på många andra platser där man redan på förhand inte kan anses ha asylskäl, för en resa mot norra Europa.

    Besked om svenska ID-kontroller får knappast någon att helt vända på klacken.

    Utöver det så måste man förstå att i denna takt med just en övervikt av män inte fungerar,dels med hänsyn till den illavarslande våldtäktsstatestiken och/eller(kvinna/man( per ratio),det skall tillägas att för varje anländ person, oftast män så tillkommer efterföljande familj/ankarbarn inom kort,mao addera tidigare års med åtminstone ggr3 så begriper man relativt snabbt att det ej kan fortskrida,våren är nu här och det kommer att öka ngt så astronomiskt,det må låta hårt men hjälp på plats och ett stopp måste till,i annat fall omöjliggörs även att reda ut landet som sådant och för dessa med/om giltiga skäl som redan anlänt.Folkets demonstration har nog aldrig vart så behövlig som idag,http://www.folketsdemonstration.se/ Syfte kortlänk http://goo.gl/gSKCTB

    Se även över ngr påståenden http://goo.gl/drbRw7

  • FkDahl

    Står hyra däruppe, men normalt sett betalar man hyra (förlåt mig, jag är gammaldags svenne som betalar för mig och tycket att småflickor inte skall antastas. Antar att jag är redo för PK omskolningsläger.