Korridor öppnad genom Ungern, är Sverige beredda?

Annons:

3205722_2048_1152

 

Korridor öppnad genom Ungern, är Sverige beredda?

Balkanländerna är överens, de orkar inte stå emot. De öppnar en korridor och nu är tusentals flyktingar på väg norrut.

Undrar om Sverige fattar vad som är på gång? Tyska inrikesministern har sagt att de inte kan ta emot fler. Det är bara Sverige kvar nu.

Hur ska Sverige klara det här? Vi ska inte yvas över att landet tog emot 70.000 krigsbarn från Finland under andra världskriget. Det var småungar utan krav på eget boende och jobb.

De små gossarna ville få familjer ha, flickorna gick åt först. Pojkarna blev i bästa fall slavar på bondgårdar.

Många traumatiserade barn blev det som kom hit ensamma utan föräldrarna, och lägg märke till: Finland ångrade detta, det var fel att skicka barnen, Mark Levengood är ute och cyklar när han griper efter halmstrån här.

I historiens sken hade det varit bättre om barnen var kvar hemma med sina föräldrar.

Så! Varför ska vi medverka till att tusentals barn och vuxna far illa hos oss och fler är på väg? Tro inte att de kommer att få rätt hjälp här, glöm det.

Ensamma barn som försvinner spårlöst, och kanske snart, tusentals familjer som bönar om hjälp och vi måste upprätta flyktingläger i gymnastikhallar.

Vi har gjort det förr, men då för människor som kommer från liknande kulturer. Räkna med en mycket större utmaning när vi ska integrera människor med främmande värderingar.

Vi har gjort det förr, men det har inte alltid gått bra. Fadime, Pela… tog år innan staten förstod att vi inte tänker likadant.

Så, vilket parti hjälper svenska folket hantera detta effektivt, klokt, organiserat? Är det S? Nej. Är det M? Nej. Osv.

Vi är nog lämnade vind för våg här.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.