Kritik stoppar gallerians julreklam – För många vita

Annons:

En lång rad inlägg på företagets Facebooksida undrar varför nästan enbart vita människor får synas.

Nu en vecka senare har videon på bara några timmar både delats och kommenterats av många. En lång rad personer skriver att de inte alls känner igen sig när de ser filmen – och undrar vart mångfalden tagit vägen. Andra undrar om det rent av är ett skämt.

”Gör ni en medveten etnisk rensning eller vad är tanken? För det speglar ju knappast det fantastiska multikulturella klimatet i gallerian. Jag tycker att ni sänder helt fel signaler”, skriver en person.
”Det här är antingen det** roligaste eller sorgligaste jag har sett på jävligt länge. Kan inte bestämma mig. För det är ett skämt va?”, kommenterar en på Facebook.
”Kista Galleria vill framställa sig som den vitaste platsen på jorden när den i verkliga fallet är den mest icke-vita gallerian i Sverige”, tycker en i kommentarsfältet.

Den massiva kritiken har nu fått ägaren Citycon att ta bort reklamfilmen. Magnus Åkesson som är regionchef på företaget skriver i ett mejl till SvD att han beklagar att filmen uppfattats som negativ av så många.

– Vi tar till oss av kritiken och stoppar filmen. Vi är stolta över mångfalden i Kista vilket också syns i våra övriga filmer och kommunikation.

Publicerad: 20 dec, 19:49
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.