Kvinnor ombeds hålla sig inne kvällstid – Östersund

Annons:

Nu går polisen ut och varnar kvinnor från att röra sig ensamma i stan på kvällstid.

Som vi skrev i helgen så utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök. Förövarna har beskrivits som ”lång, smal, i åldern 18-25 och tala svenska med utländsk brytning”, samma natt blev en kvinna misshandlad, nu har alltså ytterligare 4 fall kommit in till polisen.

Det är extremt ovanligt att svenska myndigheter att göra sådana varningar, och det har inte tagits emot väl i Sverige, ett land stolt över sin utveckling i jämställdhet och kvinnors rättigheter.

Alla incidenter har ägt rum i Östersund sedan den 20 februari och omfattade utomhus attacker där förövarna har varit okända för sina kvinnliga offer.

På tal vid en presskonferens på måndagen, sade polisen att de ”har aldrig sett något liknande i Östersund”, en liten stad i norra Sverige med en befolkning på knappt 45.000.

Bland de anmälningar som polisen nu berättar om finns ett fall av ofredande på 10-åriga flickor på busstorget i centrala Östersund.

26 februari ska exempelvis en kvinna blivit misshandlad av tre män. I det fallet finns dock en misstänkt gärningsman.

Han försökte ta sig ut ur landet men i Tyskland stoppades han och skickades tillbaka till Sverige. Nu sitter han anhållen, säger Stephen Jerand och berättar att personen kunde gripas med hjälp av signalement från brottsoffret skriver svt.

Det blir inte mer skrämmande än när statligt anställda journalister förvanskar andra myndigheters upplysningar för att censurera verkligheten för medborgarna.

Det är tragiskt hur som helst. Att kvinnor inte ska kunna gå ut 2016.

Publicerad: 8 mars, 18:40
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.