Läkare anhållen misstänkt för sexövergrepp mot småpojkar

Annons:

Tomas Josef Vanky vid Falu Vårdcentral är misstänkt för sexbrott mot barn.2016-01-26-23-45-28_Tomas-Vanky_pedofil_lakare

Den invandrade läkaren anhölls i måndags misstänkt för att sexuellt ha förgripit sig på barn, smygfilmat barn på läkarmottagningar samt laddat ned barnporr.

– Vi har hittat filmmaterial i datorn som uppenbarligen härrör från läkarundersökningar, säger Stefan Dangardt, presstalesman vid polisen i Dalarna.

Läkaren anhölls i måndags och polisen misstänker att övergreppen kan ha pågått i flera år. Läkaren misstänks för sexuella övergrepp mot barn i två fall, och resten av övergreppen rubriceras i nuläget som grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Det är ett 20-tal pojkar i åldrarna sex till 14 år som är målsägande.

Enligt en artikel på Sveriges Radio år 2009 var Tomas Vanky distriktsläkare och avdelningschef på Britsarvets vårdcentral i Falun.

Publicerad: 28 jan, 15:00
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.



 • Jasa

  Ni borde kolla bättre den ”invandrade läkare” från Ungern. Han var säkert inte många år gammal när hans familj flydde från Ungern till Sverige. Kolla fakta och demonisera inte alla som inte är födda i sveadalen!

 • Annika Eriksson

  Han är inte ens född i Ungern!!

 • Jessica

  Vem säger att han är född i Ungern eller vart står det? hur står det till med läsförståelsen?

  • Annika Eriksson

   Texten är nog korrigerad nu. Det stod här i texten att han var från Ungern tidigare. Det står även det på exponerat.se. så min läsförståelse är helt ok 🙂
   Nu spelar det iofs ingen roll om han är från Ungern eller ej. Det han nu misstänks för är vidrigt…

   • Jessica

    Kan inte minnas att dom skrev att han är från Ungern, tror du blandar ihop vad som skriv på exponerat och här, nåja, godnatt.

   • Om det står att han är av ungersk börd så betyder det inte i sak att han är FÖDD i Ungern. Är föräldrarna ungerska så är han ungrare. Gör om gör rätt.

    • Annika Eriksson

     Ja. Du har såklart rätt i det.
     Han är dock bördig Från Rumänien denna läkare.. men det är ju nästan samma sak 🙂
     Jag har dessvärre jobbat med karln..