Ledarkrönika Anna Dahlberg 17/10

Annons:

I Expressens Ledarkrönika av Anna Dahlberg 17/10 så monterar hon ned Stefan Löfvéns beskrivning av denna så kallade flyktingkris ned till minsta muttern. Kvar blir egentligen bara Annas bevis på Stefan Löfvéns förvirrade verklighetsbeskrivning och floskler.

Anna backar upp sina argument med bevis och hållbara förklaringar och med det visar hon så tydligt upp att Stefan Löfvén är en inkompetent fackpamp som satt på sig en alldeles för stor kostym.

Att det är så flyktingkrisens karaktär ser ut märks i Migrationsverkets statistik. Bara en dryg tredjedel av alla asylsökande är från Syrien.

Inte ens ett slut på Syrienkriget skulle därför häva det extraordinära läget i svenskt flyktingmottagande.

Det finns ändå inget vi kan göra för att minska söktrycket, invänder en del debattörer. Det är givetvis nonsens. Finland[2] skrev i veckan ner sin prognos över antalet asylsökande i år från 50 000 till 30 000-35 000.

Förklaringen är att Finland har fryst alla asylprövningar för irakier och somalier liksom att man har infört utökade gränskontroller.

Högmodet och pratet om en moralisk stormakt leder nu denna nation in på en futtig stig ut i fattigdom och ett land delat och splittrat för alltid.

Hon avslutar ledarkrönikan med:

Måtte Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra vara mogna den uppgiften.

Publicerad: 18 okt, 11:16
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Trond

    Stormakt i galskap og naivitet, kombinert med elendige matematikkkunnskaper. Nya Sverige.