Linköping: Flera tjejer utsatta för rån och rånförsök

Annons:

Polisen i Linköping fick in tre fall av rån och rånförsök mot tjejer i stadsdelen Ryd, Linköping.
Vid 18-tiden försökte flera ynglingar stoppa en tjej på cykel i närheten av fotbollsplanerna. När hon väjde ska de ha försökt sparka av henne från cykeln. Hon blev mycket skärrad av händelsen och upplevde att hon skulle bli rånad eller bli utsatt för en våldtäkt.

Omkring klockan 19 rånades en tjej vid Ryds Allé. De tre gärningsmännen kom över en påse med bland annat en plånbok i. Polisen tror att båda händelserna har ett samband.

Vid 21-tiden fick polisen in ytterligare ett samtal om rånförsök i Ryd. En 23-årig kvinna uppgav att hon vid 18-tiden utsatts för ett rånförsök vid Ryds Herrgård. Två gärningsmän ville ha hennes mobiltelefon, annars skulle de dra kniv.

Hon lyckades undkomma de båda gärningsmännen oskadd.


 

Ingen har ännu gripits.

De tre gärningsmännen
beskrivs vara mellan 16 och 18 år. En av dem bar en svart jacka sydd i rutmönster. Den andre bar grå munkjacka och vit keps. Den tredje beskrivs som längre än de andra. Identiteterna är okänt

Källa: sr.se

Publicerad: 9 nov, 18:46
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Zalgonenko

    Ryd i Linköping… ett av de 55 laglösa områdena där nysvenskar styr och som vanligt hederligt folk skall akta sig för.

  • Benny Hill

    Kommer nog bli en hel del nya sk ”No Go Zone”