Lite tankar om Moderaterna

Annons:

Batra predikar ständigt att ”Vi får inte glömma att alliansen förlorade valet” när hon ska försvara den odemokratiska DÖ, men hon nämner aldrig att den ickesocialistiska majoriteten i riksdagen aldrig har varit större än nu, och ändå gör Alliansen ingenting för att stoppa den röda förstörelsen av Sverige, undra sedan på varför moderater som röstat M i decennier hoppar av.

Om man tänker efter så har Moderaterna som parti ett uselt CV. De gånger de varit i regeringsställning har det gått fullständigt åt helvete. Reinfeldt är ju i en klass för sig eftersom han åstadkommit irreparabla skador.

Hur blir man av med miljontals motborgare som är födda i Sverige men som hatar landet de bor i?

Svar: Det går inte.

Men Bildt var också han genuint värdelös: En självsäker streber som förstörde Sveriges finanser med sitt idiotiska kronförsvar och sin ränta på 500%. När han var färdig 1994 så var Sveriges finanser ett svart hål.

Fördelen med Bildts inkompetens jämfört med Reinfeldts ondska är att Bildts misstag gick att reparera. När det bara handlar om pengar är det egentligen inga grava problem.

Anders Borg stod och glodde när bankkrisen hände. Sen insåg han att dom svenska bankerna är så världsfrånvända och bara investerat i baltländerna att det aldrig fanns någon bankkris i Sverige. Sen skröt han om hur bra han var som fixade allt. Hade kunnat sätta en lyktstolpe som finansminister och utgången hade varit den samma.

Man kan inte jämföra SEB och Nordea med jättar som Santander, HSBC och AIG, eller Qviberg & Hagströmer (HQ Bank numera) med Merrill Lynch.

Dom är pluttar i jämförelse.

Krisen kom från dåliga bolån vilket aldrig varit ett problem i Sverige där bostäder är jämförelsevis billiga, förutom i Stockholm, så det har aldrig funnits samma förutsättningar för en kreditkris i Sverige. Bankerna stod inte exponerade för en massa lån som inte kunde betalas, kanske främst för att i Sverige är man ganska aversa till skuldsättning och mer fokuserade på avbetalning.

Billig kredit var det som orsakade krisen och det fanns helt enkelt inte i Sverige.

Nu försöker dom gömma sjunkande inkomster och en ökande underliggande inflation, orsakad av en ökning i statens utgifter på grund av ”migration”, genom nollräntor eller till och med negativa räntor.

Det finns bara att svar och det är att öka ett av världens största skattetryck ytterligare för att betala för att Sverige ”ska ta ansvar” för ”allas lika värde” och rätten att bosätta sig i och bli försörjd av Sverige.

För exporten finns inte, det är faktum.

Vad som var en exportekonomi är nu en serviceekonomi, med resultatet att där man innan fick valuta in i landet går allt nu runt i ett kretslopp istället.

Istället för att en Volvo tillverkas i Torslanda och säljs i Tyskland, så betalar du mig för mitt boende för ensamkommande och jag betalar dig för etableringsbidraget. Och så går det runt, men inget kommer in.

Men att ge Anders Borg nån slags cred för att det inte gick åt skogen i Sverige är omotiverat. Förutsättningarna för en kris fanns helt enkelt inte.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.