Löfven: ”Förstår inte varför svenskarna är missnöjda”

Annons:

”Det surrealistiska är att alla siffror går i rätt riktning, men bilden allmänheten har är att landet nu går i fel riktning.”

”Det är inte bara en fråga om om de är rädda för flyktingkrisen; det är som om allt går i fel riktning, säger han bland annat till ft.com.”

 

Oklart vilka siffror Löfvén menar tycker man.

Är det de 88 mord/dråp som begicks under Jan-Mars vilket är normalt för ett HELT år sett över en 10-års period?

Kan det kanske va den 42% ökningen av våld mot pojkar 15-17 år under Jan-Mars jämfört med förra året, d.v.s det ”extra” 386 unga män som blivit misshandlade hittills utöver det ”normala”?

Möjligtvis är det den 33% ökningen av bedrägerier Jan-Mars som gör att siffrorna ökar? Eller är det siffrorna kring bilbränder han menar, 736 st Jan-Mars, d.v.s dryga 8 om dagen?, från BRA.se.

Vi har mängder av rättslösa på våra gator och torg. Trots detta står vår statsminister och slår sig för bröstet i utländsk media och säger till på köpet att svenskar inte har fog för sin oro och kritik.

Publicerad: 12 april, 14:56
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • Two Different Shoes On

  Lille Stefan har bara glömt vem han jobbar åt.
  Han har 2½ år på sig innan vi avskedar honom.
  Då har han gjort sin klassresa och kan leva resten av livet i lyx.

  • JEZUS

   Nej han skall åtalas för landsföräderi och jagas livet ut av arga svenskar
   ALDRIG EN LUNG STUND MERA
   det är hans lyx

 • mari

  Man skall inte sjunka ned till en nivå där man använder personangrepp i sina kommentarer så det är bäst att inte kommentera alls. Risken finns att man blir riktigt ful i munnen.
  Vad är det Löven inte förstår???

 • Michael

  Ja, det är lite märkligt faktiskt. Om siffrorna nu är positiva, varför verkar det inte som det när man pratar med befolkningen om det? Visst finns det de som går på Löfvens linje, men i regel, oavsett vem man än pratar med, oberoende av samhällsskikt, så tycks det finnas en stor, växande oro. Jag känner inte riktigt igen den lyckan som tidningarna vill framhäva har vuxit sig så stark. På gatan möts man av det man möts, trots motsatt rapportering i media.

  Våra experter uppger en viss statistik som de har dragit fram från BRÅ, våra tidningar rapporterar gott och positivt, men om man pratar med en polis lite förtroligt så får man reda på att det är konstanta bråk på asylboenden till exempel. Det är dagliga utryckningar som gäller tydligen, och om man behöver ringa polisen så ska man inte bli förvånad om man blir placerad som nummer 162 i den timmeslånga väntekön i den krympande poliskårens växel.

  Vi har numera 25-åriga barn så myndighetsgränsen kanske borde flyttas till 30 år istället för nuvarande 18-årsgräns. En del av dessa barn med ickesläta ansikten bor på gatan och ställer till med en massa ofog. Vi har stadsdelar i våra städer där polis, ambulans med mera inte vågar sig in, där unga herrar har tagit på sig den ärofulla sedlighetsmanteln där de går omkring och uppmanar människor i området till ett visst beteende som bäst lämpar sig i ögonen på en påhittad gammal gubbe i himmlen. Dessa herrar har det även rapporterats om att de minsann anser att de har rätten att gå in i skolor och idka sin kulturella och religiösa sedlighet även där. Vi har fortfarande tiggare fastklistrade i varenda butikshörn.

  Vi har en situation i landet som man dels helst inte ska nämna, för det kan ju se dåligt ut för vissa, oavsett hur saker och ting egentligen ligger till, och det kan ju gynna ett parti som andra partier ratat, men som de nu mer och mer följer rent andemässigt. Till och med polisen, som enbart har en primär uppgift och ska stå oberoende, har ju agerat politiskt mot detta parti då de undlåtit att korrekt rapportera faktiska händelseförlopp.

  Tidningar har tagit bort sina kommentarsfält och prånglar numera ut artiklar som ska styra läsarens tankar in på spår som uppenbarligen anses mer lämpligt av vederbörande publicister, och detta görs bäst genom att de talar och alla andra lyssnar, utan möjlighet att kunna ifrågasätta någonting. Fel åsikter kan ge dig sparken, trots att de kanske enbart innehåller en oro för vad som sker i vårt land.

  Ordet fascism har malplacerats en del då vänstermänniskor gärna tar till det i sina haranger mot högern, och med vibrerande ilska nästintill kräver att alla som inte tänker som dem ska ses som rasister. Vilket innebär att man vill tvinga på andra sina åsikter, och om det inte går så spottar man på dem istället och målar ut dem till lågpannade arbetslösa rasistmonster. Uttrycks det oro för det här med asylinvandringen och det faktum att majoriteten av de som kommer hit är lycksökare som på eget bevåg satt sig i den hårt resande sittsen, så får man kallt räkna med att det som man oroar sig för omedelbart gör en till rasist, oavsett vad. Det är en fascistisk linje som man följer i det läget, men vissa ser inte det som det eftersom det är de som uppför sig på det viset. De som inte känner att islam är något för dem är per automatik rasister, trots att muslimer inte är ett specifikt folk eftersom islam är en religion, inte en människoart. Vi har en växande högerextrem rörelse i landet numera som blivit starkare i reaktion på ansvarslös hantering av landet och fullständig nonchalans mot hela befolkningen. Denna rörelse har likt sin vänstra motpart en tendens att spåra ur den med och motsättningarna är inte ringa.

  Våra städer har numera mängder med vapen i omlopp, så om man känner för att gå ut på krogen en Lördagkväll så är det bäst att inte köra igång något bråk verkar det som. Det borde man ju naturligtvis inte göra annars heller, men i synnerhet inte nuförtiden.

  Vi har till synes en ökande utslagenhet, jag tycker mig se fler och fler som troligtvis inte lever det goda livet på våra gator. Vi har i dessa tider ungskitar som pucklar på ännu yngre för att kunna ragga likes på stängda sociala media genom de filmklipp de spelar in när de misshandlar andra människor.

  Listan kan göras längre och längre, men om siffrorna stämmer så är det väl så. Allt gott har kommit ur vår regerings förfarande, så hur kan någon annan få för sig att ifrågasätta sånt som högre makter vill att vi ska tänka? Skäms, vet hut och inse att du är en rasist! För visst känns det betryggande när en uppenbar kovändning inom media, när det gäller deras inkluderande av läsarna i debatterna förr, plötsligt stannar upp och upphör existera helt, för att ersättas av obestridlig politisk reklam och godhetspropaganda?

  Så om Löfven står och säger att allt ser finemang ut, vilka är vi att ifrågasätta detta? Hövdingen har talat, lyssna och lär. Ugh!

 • Big Buns Andersson

  Ha väl fan inte sett på maken hela köpcentrat fullt av Ytisar som spendera våra skattepengar Istället för att Vi får det Vi förtjänar dvs ännu bättre – Fy fan !