Lyxbilsmärket Audi vill lyxa till det med syriska lyxflyktingar

Annons:

Det tyska bilmärkets VD Rupert Stadler vill nu börja anställa de högkvalificerade syriska flyktingarna som väller in i Tyskland. Audi AG har i nuläget 80 000 anställda.

Även tyska Daimler som tillverkar Mercedeslastbilar och Smart-bilar vill anställa flyktingarna.

Audis vd redo anställa syriska flyktingar VENEDIG. Vi befinner oss vid Medelhavet. Vågorna skvalpar mot det gamla palatsliknande huset som Audi tillfälligt hyrt för en bilpresentation i Venedig.

Vi är långt från desperata skrik från gummibåtar – men ändå inte. Audi AG med 80 000 anställda tillhör bilvärldens stora med både stor utveckling och produktion i Tyskland.

Audis vd Rupert Stadler, som också ingår i ledningsgruppen för Volkswagenkoncernen, var på tisdagskvällen i Venedig för att presentera en ny bil och bli intervjuad. SvD var på plats.

Rupert Stadler blir först en smula ställd när han får frågan om han är beredd att anställa syriska flyktingar som nu kommer in till Tyskland – mitt i ett frågebatteri om vikande Kinaförsäljning och huruvida Apples kommande bil är en konkurrent eller inte.

Han sitter med benet uppfluget på den andra – lutar sig avspänt med händerna mot knäet och tar sats.

– Jag är medveten om att det kommer många högkvalificerade människor till Tyskland nu, och varför ska vi inte erbjuda dem ett jobb om det finns en möjlighet att göra det? säger han och fortsätter:

– Det viktiga just nu är att vi stöttar dem socialt på bästa sätt, det handlar inte om vem som stöttar med mest pengar.

För Tyskland där Berlinregeringen med tysk precision fördelar flyktingar över hela landet har Rupert Stadler chansen i sin stad Ingolstadt. Men han är inte ensam.

Även koncernchefen på tyska Daimler, Dieter Zetsche, vill anställa flyktingar. Daimler är världens största lastbilstilverkare, och gör Mercedes och Smart-bilar.

Och Zetsche går ett steg länge. Till den tyska tidningen Bild am Sonntag sade han i söndags:

– Jag kan föreställa mig att vi ska vara i mottagningslägren och informera flyktingar om möjligheter och förutsättningar om att få ett jobb i Tyskland eller hos oss på Daimler.

Han fortsätter till Bild am Sonntag:

– De flesta flyktingar är unga, har bra utbildningar och är motiverade. Precis sådan arbetskraft vill vi ha. I augusti var 2,8 miljoner människor utan jobb, det är de lägsta siffrorna sedan 1991.

 

Källa: SVD

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • valkyria64

    Invasionen är en stor del av förstörelsen av Europa. Vilka tjänar pengar på detta? Det kan man fråga sig.