Lyxmigranter vägrar gå av buss – Limedsforsen

Annons:

Strax efter 20-tiden på söndagskvällen anlände två bussar från Orsa och Stockholm med nyanlända flyktingar vid det nyöppnade asylboendet.

Några accepterade placeringen och flyttade självmant in, men merparten börjare protestera genom att vägra kliva av bussen.

– De hade bott centralt och kände att de var långt ifrån allt, säger Matilda Niang vid Migrationsverkets pressjour.

– Vi har förklarat att vi inte kan erbjuda något annat boende. Om man inte vill bo där får man ordna ett eget boende, fortsätter hon.

För DT berättar de nyanlända att stugorna de anvisats saknar värme och varmvatten. Att stugbyn ligger i skogen är något som skrämmer eftersom de är rädda för vilda djur.

Dick Persson, som driver asylboendet, menar i sin tur att det finns både varmvatten och värme i stugorna.


Klart att man blir besviken när man har ”flytt” genom hela Europa och komma till en plats mitt ute i skogen. Det måste vara någon som har missat att upplysa om platsen för boendet när ”flyktingarna” påbörjade sin resa.

En ”riktig” flykting skulle vara nöjda med vad som helst och inte börja ställa krav direkt när man kommer till sitt ”nya hem”

Dessa ”lyxmigranter” ska ha flytt från misär och krig.

Publicerad: 26 okt, 15:43

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.