Mali: Islamister håller 170 gisslan

Annons:

Beväpnade islamister har attackerat ett Radisson-hotell i Malis huvudstad Bamako. Minst tre personer uppges ha dödats – och 170 hålls som gisslan.

Säkerhetskällor säger att islamistiska extremister försökt ta gisslan och att skottlossning pågår på sjunde våningen i hotellet.

– Väldigt tidigt i morse var det skottlossning. Det är tydligen ett försök att ta gisslan. Polisen är där och spärrar av området, säger en säkerhetskälla till Reuters.

Skjutningen ska ha inletts klockan sju på morgonen lokal tid (klockan åtta svensk tid). Enligt uppgift till nyhetssajten Jeune Afrique ska tre tungt beväpnade män ha tagit sig in genom avspärrningen utanför hotellet i en bil med diplomatskyltar.

De ska ha skjutit ihjäl anställda på hotellet. Ett kriscentrum har upprättats utanför hotellet, enligt Jeune Afrique.

Källor sade så många som 10 beväpnade män hade stormat byggnaden, avfyrat skott och ropat ”Allahu Akbar”, eller ”Gud är stor” på arabiska.

Norra Mali föll under 2012 i händerna på extremister med koppling till al-Qaida, vilket fick Frankrike att gå in i landet i januari 2013.

Publicerad: 20 nov, 11:24

Uppdatering följer:

20 tal ur gisslan ska ha fritagits, polisen stormar i detta nu.

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.