Malmö: 600 flyktingar på tre timmar

Annons:

På bara tre timmar ankom  600 flyktingar till en full station i Malmö. Migrationsverket larmar om att alla registrerade asylsökande inte längre kan erbjudas boende.

På torsdagseftermiddagen rullade 12 bussar med 50 personer – barn, föräldrar och vuxna – i varje buss in framför mässhallen, berättar Migrationsverkets arbetsledare Sonny Johansson.

– En form av kaos kan man säga att det är här, eftersom det är ett väldigt högt tryck just nu. Vi är ju i en situation där folk inte kan erbjudas boende efter registrering, säger Jennie Sörman, sektionschef för Migrationsverket i region syd, till TT.

– Vi ser att vi haft en inströmning på ungefär 600–800 personer per dygn till region syd den senaste tiden. Och det är oftast så att de kommer så här på eftermiddagen och kvällen. Men under tidigare perioder fick vi in mellan 1 200 och 1 300 personer per dygn.

När det gäller tältlägret i Revinge dröjer det fortfarande innan bygget börjar.

Förra veckan beviljade byggnadsnämnden i Lund bygglov för lägret. Men innan tälten kan resas behövs ett så kallat startbesked, vilket kräver ytterligare en redovisning av diverse tekniska lösningar från MSB.

Publicerad: 20 nov, 10:04

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.