Malmöpolisens styrka mer än halverats

Annons:

Semestrar, föräldraledighet och den nya polisorganisationen gör att polisens styrka i Malmö halveras i sommar, trots 30 skjutningar och briserande handgranater på bara några veckor. Polisen drunknar i utredningar men det hindrar inte att cheferna godtar en halverad styrka.

Enligt Polisförbundet är polisstyrkan i Malmö nu mer än halverad. Poliserna är på semester, lediga med barn eller utför uppgifter som inte är polisiära.

Den ordinarie bemanningen ska bestå av 705 poliser i Malmö. En tredjedel av dem har semester enligt Polisförbundet. Poliserna täcks inte upp av vikarier.

I den nya polisorganisationen som infördes i januari har drygt 30 poliser fått ta över uppgifter som tidigare utförts av civilanställda.

Poliser har hört av sig till förbundet. Många är uppgivna och säger att de tvingas lägga ner utredningar på grund av personalbristen.

 

– Poliser på utredningssektionerna berättar att de börjat leta sätt att skriva av ärendena för att hinna med, säger Sophia Willander. – En hel del av ärendena hade gått att lösa om vi inte hade haft den här situationen, säger hon.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.