Marita Ulvskog (S) skämmer ut Sverige

Annons:

Marita-Ulvskog-tweet-73663

Den socialdemokratiske EU-parlamentarikern och tidigare ministern Marita Ulvskog (S) kritiseras hårt för att ha ägnat sig åt näthat på Twitter. I en osmaklig tweet på, liknar hon Finlands utrikesminister Alexander Stubb vid de skolgårdsmobbare som gav sig på hennes handikappade syster.

Ulvskog anser att Finland drivit en för hård linje i kraven på Grekland inför det nya stödpaketet. Hennes sätt att uttrycka den kritiken på Twitter anser många nu skämmer ut Sverige internationellt. Att likna ett grannlands utrikesminister vid någon som begår övergrepp mot handikappade är inte acceptabelt, är den allmänna meningen.

Stubb själv har valt att inte kommentera påhoppet och bemöter det i stället med en tystnad. Ulvskog har gömt sig för media men låter via sin pressekreterare hälsa att hon inte ångrar det hon skrev.

Föga förvånande. I hennes kretsar är den intellektuella nivån välbekant – det var inte länge sedan statsministern med osviklig god smak kallade landets tredje största parti för fascister. Ett sådant uttalande talar för sig självt.

Denna kvinna skall alltså representera Sverige internationellt.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.