Mark till tiggare i Karlstad?

Annons:

Mark som upplåts till tiggare verkar bli den nya politiskt korrekta trenden. Nyligen var det i Lund det rödgröna styret ville upplåta mark till tiggare som länge plågat staden, något SD dock tillfälligt stoppat medelst överklagan av beslutet. Nu kan Karlstad stå på tur.

Tidigare har man avhyst dem, med enda resultatet att de flyttar till en annan plats i staden. Nu verkar politikerna ha gett upp och vill ge tiggarna Solareturens gamla tomt på Våxnäs där man tidigare satt upp baracker.

Ett tillfälligt bygglov är redan ordnat och avlopp finns sedan tidigare. Kommunen vill använda skattebetalarnas pengar för att bidra med två vagnar med hygienmöjligheter. Driften av det hela vill man dock att frivilligorganisationer ska stå för.

– Det är ingen kommunal kärnverksamhet att driva en camping. Det här faller ju inte under socialtjänstlagen. Det är en ny situation som uppstått i och med den nya rörligheten i Europa, säger kommunalrådet Per-Inge Lidén (MP).

Det här kommer att bita oss i baken, ordentligt. Att upplåta kommunal mark för det här ändamålet, är detsamma som att säga: Hej och välkomna, alla som vill pröva lyckan i vårt land. Miljöpartiet äventyrar inte bara vår egen säkerhet, utan i förlängningen, även tiggarnas.

Tiggarnas situation och oftast självpåtagna utanförskap kommer att befästas och bli ett permanent inslag i vår stadsbild. Och problemen i närområdena, nära dit dessa läger kommer att anordnas, kommer att öka lavinartat.

En rak fråga till Miljöpartiet: Tror ni att tiggarnas situation kommer att lösa sig nu?

Det här är så huvudlöst och illa det bara kan bli. Dummare än det här, blir det nog inte…

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.