Medias storsatsning på flyktingmisären

Annons:

Den här veckan drar miljöpartistiska SVT (http://www.dagensmedia.se) igång en propagandasatsning om flyktingkrisen. Tittare uppmanas ge pengar till flyktingarna genom Sveriges radio.

Namnet på propagandakampanjen kommer att vara Extra: Flyktingkrisen.

Ett axplock från texten:
Just nu pågår den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Runt 60 miljoner människor är på flykt, hälften av dessa är barn. Vägarna in i Europa över Medelhavet eller på lastbilsflak kostar människor livet.

SVT gör under veckan en storsatsning med namnet ”Extra: Flyktingkrisen”.

Att ens jämföra med andra världskriget är extremt historielöst. Antalet dödade i konflikter har aldrig under 1900-talet varit så lågt som under 2000-talet.

Särskilt inte under perioden för andra världskriget. Det går helt enkelt inte att jämföra krig mellan alla världens stormakter på industriell skala med tiotals miljoner döda, med ett inbördeskrig i ett litet land som Syrien där 0,5 procent av befolkningen dör årligen till följd av konflikten. Ungefär hälften är barn ja, men de flesta barn, kvinnor och män återfinns i närområdet.

Den stora majoriteten som tar sig till Europa är ensamkommande män och tonårsgrabbar utan ID-handlingar (dessa har nämligen slängts).

Man ska också komma ihåg att den stora majoriteten av dessa 60 miljoner människor inte lever med fara för liv eller hälsa. Utan många återfinns redan i läger i grannländer eller rent av i en trygg provins i det egna landet.

Många som flyr till Europa har först kommit till säkerheten i Libanon eller Jordanien, men bestämmer sig sedan för att bli ekonomiska flyktingar till Europa.

Bland annat för att flera flyktingläger i Syriens närområde är underfinansierade, vilket i sig beror på att bland annat länder som Sverige gör avräkningar på biståndet för att finansiera extremt kostsam asylinvandring i Sverige istället.

Vidare står det i texten:
”Under veckan startar även Radiohjälpen en insamling till förmån för människor på flykt. Pengar kan skänkas till Radiohjälpens konto 90-1950-6, märk insättningen ”Flykt”.”

Nu ska svenska folket, världens givmildaste befolkningen, öppna på sina hjärtan ännu mer.

Länk till information om satsningen:
https://vipatv.svt.se/204/nyheter/ar…tastrofen.html

Om någon här tror att SVT kommer att presentera en lösning på alla dödstal till följd av den illegala invandringen, så tror ni för mycket.

Det finns två alternativ för Europa, fri invandring, avskaffandet av nationalstaterna och välfärden eller restriktiv invandring med noggranna gränskontroller och krossandet av människosmugglare.

Tro inte heller att SVT kommer att berätta att kostnaden av att hjälpa en syrisk flykting i Sverige skulle kunna hjälpa omkring 20 flyktingar i närområdet.

Det är något som Norges statsminister har gått ut i Norges största tidningen VG.no och berättat för väljarna:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/a…ne/a/23360314/

Hur kommer SVT:s propagadasatsning att tas emot? Kommer den lyckas vända 58 procent av väljarna som vill minska invandringen (trots att de har blivit fler för varje år)?

Kommer den att lyckas vända 65 procent av väljarna som kritiska mot invandringspolitiken i Sverige (antalet kritiker har också ökat)?

Kommer den kunna vända SD:s enorma framgångar? När kommer SVT att göra en satsning om effektiv flyktinghjälp? Eller om konflikten mellan lågproduktiv asylinvandring och välfärd?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • observatör

  Vänstern importerar röster?! Kan det vara deras dolda agenda?! Att köpa röster med bidrag?! Ett skandalöst missbruk av svensk demokrati i så fall!!

 • pllay

  Hela denna katastrof är ett resultat av västländernas ide att införa demokrati i Mellanöstern.
  Vi kan ifrågasätta motivet för den Arabiska våren, officiellt och i propagandan för de folkresningar som förekommit i området har orden demokrati och mänskliga rättigheter samt att skydda befolkningen från övergrepp använts.
  Den egentliga orsaken kan nog misstänkas vara en önskan om politisk/militär/ekonomisk (olja) dominans i området.
  Oberoende av orsak till att väst initierade oroligheterna i Mellanöstern står det nu klart att hela kampanjen har misslyckats på exakt ALLA plan.
  Inget av syftena, vare sig officiella eller dolda har uppnåtts!
  I stället ser vi en hel region i sönderfall med ofattbart lidande och oändliga religiösa och politiska uppgörelser mellan grupper som tidigare levt dåligt men med livet i behåll.
  Av demokrati ser vi intet, snarare tvärt om.
  Mänskliga rättigheter och trygghet har nog aldrig varit längre från folket än det är nu.
  Det politiska inflytandet från väst har förbytts i hat mot allt det väst står för, misstron har nog aldrig varit större mot väst, och inte undra på det!
  De religiösa fundamentalisterna har kunnat flytta fram sina positioner ända till fullständig religiös diktatur och där ingen grupp ännu nått absolut kontroll rasar inbördeskrigen och klanfejderna.
  Migrationen bort från oroshärdarna består till viss del av flyktingar och till en inte oväsentlig del av människor som ser möjligheter till ett bättre och säkrare liv i Europa.
  Ansvaret för hela utvecklingen i regionen vilar näst intill helt och hållet på USA, NATO, FN och kanske mest av allt på Europa som villigt ställt upp på USAs doktrin om västlig dominans i världen.
  Något lite ansvar kanske vilar på Kina och Ryssland, de skulle kanske mer högljutt ha protesterat mot USAs agenda.
  I demokratins ide ligger inte bara demokrati utan också respekt för att andra folk väljer och föredrar andra styrelseformer för samhället.
  Många av dessa ser för oss demokrater väldigt förtryckande och folkfientliga ut, icke desto mindre har de fungerat för att få fungerande samhällen inom de kulturer som är rådande.
  Hur är det möjligt att vi är så förmätna att vi pådyvlar dessa folk demokrati?
  Det enda vi lyckats med är att rasera fungerande samhällen och orsaka omätbart mänskligt lidande.
  Min slutsats är att vi på alla tänkbara sätt måste motarbeta maktkoncentrationer, politiska, militära, ekonomiska och religiösa.
  Makt skapar alltid korruption och ondska, lite makt skapar mindre än stor makt.
  Hur vi ska kunna begränsa makttillväxt kan jag inte svara på, men om vi inte bryter mönstret kommer vi likt lämlar gå mot vår undergång.