Migrationsindustrin sätter nya rekord

Annons:

Migrationsindustrin, det enda området där skattkistan tycks vara bottenlös och man aldrig ifrågasätter de ständigt ökande kostnaderna, fortsätter att generera miljoner och åter miljoner på skattebetalarnas bekostnad.

Bäst av alla går det för Bert Karlsson och hans Jokarjo AB som hittills i år fakturerat tre gånger så mycket som i fjol. Enligt preliminära siffror för första halvåret i år har Karlssons bolag fakturerat Migrationsverket mer än 130 miljoner kronor – för blott tre år sedan låg motsvarande summa på mindre än en miljon.

Årets omsättning tror Karlsson kommer uppgå till 300 miljoner, och en vinst på ca 24 miljoner.

Runt Karlssons bolag finns flera mindre bolag som bland annat levererar mat och dylikt. Och vårdföretaget Attendo, som under första halvåret i fjol fakturerade Migrationsverket för 31,9 miljoner, har i år skickat fakturor för 41,5 miljoner kronor.

Hittills i år har Migrationsverkets sju största “kunder” fakturerat för 147 miljoner mer än under första halvåret 2014.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • QET

    OBSERVERA!

    Kommentarer förhandsgranskas inte av QET och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

    Genom att kommentera intygar du att du är införstådd och lovar att följa Reglerna