Migrationsverket: Förenklad asylprocess för att minska trycket

Annons:

Migrationsverket hinner inte med antalet ärenden och tvingas nu förenkla asylprocessen, rapporterar SR Ekot.

– En sak kan vara att titta mer på ärendets beskaffenhet. Enklare ärenden kanske vi kan hantera snabbare och på så sätt få loss resurser till att jobba med mer komplicerade ärenden, säger Magnus Bengtsson som är ansvarig för asylprocessen.


 

Man har väl insett att det enda sättet att få ”Ordning och reda i flyktingmottagandet” är att ge alla asylsökande snabb behandling. Sen återstår förstås dom som inte vill söka asyl.

image

Som det är nu har vi en situation som inte ens den mest välvillige betraktare skulle beteckna som ordning och reda när det gäller flyktingmottagandet.

T.ex. så har ca hälften av de ”ensamkommande flyktingbarnen” som anlände till Trelleborg lämnat de anvisade boendena, Var har de då tagit vägen?

Det tycks inte vara någon myndighet som har till uppgift att undersöka det?

Varje dygn X antal immigranter till Sverige. Av dessa så väljer en viss andel Y att söka asyl så eventuellt efter något år så vet vi att kanske 70% av dessa Y stycken betraktas som flyktingar.

Migrationsverket har tappat greppet.

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.