Misstänkt terrordåd vid brittiska parlamentet

Annons:

Fyra döda och flertal andra uppges vara livshotande skadade efter ett befarat terrordåd i London.

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska ”ett dussintal” personer ha blivit påkörda och skadade, både på Westminster Bridge och i området närmare parlamentsbyggnaden.

Enligt Sky News ska bilen, en fyrhjulsdriven mörk suv, som körde på människor på Westminister Bridge sedan ha fortsatt mot parlamentsbyggnaden. Där ska föraren ha kraschat mot en grind och enligt tv-kanalen källor ska föraren sedan ha lämnat bilen och tagit sig in på parlamentsområdet.

Ögonvittnet Bradford Buck, 65, är på semester med sin fru och deras vän. Deras lugna turisteftermiddag i Westminster förvandlades på ett ögonblick till ett blodigt kaos.

Vi kom ut från Westminsters t-banestation och det första vi ser är en bil som precis kraschat mot en vägg. Vi såg att en man låg där utan att röra sig, precis vid bilen och poliser kom springande med maskingevär i uppenbart paniktillstånd, säger han till Aftonbladet.

Enligt Sky:s källor är det föraren samme man som skjutits av polis efter att ha gått till attack med kniv.


Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.