Moderaterna rasar mot Stefan Löfvens uttalande

Annons:

Han verkar på riktigt inte förstå vilken stor utmaning vi står inför, han driver en strutspolitik säger Tomas Tobé, partisekreterare, M.

Han menar att Löfven använder felaktig statistik i en intervju med DN för att förminska problemet.

Har han glömt alla som är under 39 år. Han verkar också missa att det finns 140 000 som just nu väntar på besked på asylboenden och där hälften har grundskolenivå, säger han och fortsätter:

Utöver detta har vi redan en utmaning i dag då det tar i genomsnitt åtta år att komma in på arbetsmarknaden.

Situationen skulle enligt M vara betydligt värre än vad statsministern ger sken av.

Jag tycker att det är mycket allvarligt att han nu försöker vinkla statistik för at försöka påvisa att Sverige inte står inför en så stor integrationsutmaning, säger Tomas Tobé till Expressen.

Publicerad: 29 april, 13:10
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • pllay

    Nja, även M behöver läsa på. Det tar i snitt 8 år för HÄLFTEN av de med utländsk bakgrund att komma in på arbetsmarknaden.
    Då räknas alla eftersökta högutbildade in samt alla nordiska medborgare, de som kommer från MENA kan nog sägas aldrig komma att få eller ta ett arbete på den öppna arbetsmarknaden i Sverige, inte utan att arbetet är bidragsfinansierat på ett eller annat sätt.