Mordbrand: Missnöjda ”flyktingar”

Annons:

Det var runt 14 tiden som mordbranden upptäcktes på det tredje våningsplanet i ett av asylboendena på Kanslihusvägen i Boden.

De är arga på Migrationsverket, säger Patrik Nicklasson på Väktarbolaget, som ansvarar för säkerheten på flyktingförläggningen.

En ordningsvakt, anställd av Väktarbolaget, befann sig på våningen nedanför när larmet gick.

Han var där på 20 sekunder. De hade fyllt upp soptunna med diverse föremål och satt eld på den. Lågorna var en och en halv meter höga och slog upp mot taket. Tack och lov var brandposten bara några meter därifrån, så han kunde snabbt släcka, säger Patrik Nicklasson, verkställande direktör på Väktarbolaget i Boden.

Han har sin uppfattning klar gällande motivet bakom mordbranden.

 En missnöjesyttring från några av de boende. Situationen är ansträngd. Folk är arga för att Migrationsverket tar så lång tid på sig.

 De stod och hånade brandmännen när de kom. Men att tro att det går att sätta press på Migrationsverket på detta vis är ju bara dumt.

Samtidigt har han och hans personal fått höra att det sedan en tid tillbaka har framförts hot från vissa boende just om att anlägga bränder.

Publicerad: 1 feb, 11:58

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.