När verkligheten hann ikapp

Annons:

Vi har en regering som erkänner att de fört fel politik sammantaget gällande invandringsfrågan i decennier. En regering som har anklagat sunda naturvetenskapliga förnuftiga logik människor för ”nasism, rasism etc) Samma regering förväntar sig att de har demokratiskt mandat att vara regering.


Lite kort:

 • Utlänningslagen ska anpassas till EU:s miniminivå. Det rör sig om en tillfällig lagstiftning som ska gälla under tre år.
 • Rätten till anhöriginvandring tidsbegränsas. Bara mycket begränsade undantagsfall tillåts.
 • Åldersbestämning av unga ska införas.
 • Tillfälliga uppehållstillstånd för alla utom kvotflyktingar. Undantag görs för barn och familjer som registrerats innan de nya reglerna införs den 1 april. Eftersom handläggningstiderna nu är långa kommer många som redan kommit till Sverige att omfattas av de nya reglerna om tillfälliga uppehållstillstånd.
 • Bestämmelserna om uppehållstillstånd på grund av synnerligen eller särskilt ömmande omständigheter ska ersättas med en bestämmelse om att uppehållstillstånd kan medges av humanitära skäl i vissa, mycket begränsade undantagsfall.
 • Försörjningskraven kommer att skärpas.
 • ID-kontroller ska införas på samtliga kollektiva transportsätt till Sverige.

Förslagen ska sättas i kraft 1 april

Hur motiverar man detta när läget redan idag är akut?


Det här kommer ju några år för sent. Om det inte vore för Reinfeldt och Miljöpartiet hade denna situation aldrig uppstått från första början. Nu blir Miljöpartiet tvunget att föra Sverigedemokratisk flyktingpolitik istället. Komiken är total.

Regeringen har gjort självmål på självmål under dessa månaderna där Sverige har tagit emot enormt mycket människor genom att hela tiden ändra sig i frågan och indirekt ge SD rätt.

Publicerad: 24 nov, 17:19
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • pllay

  Vad tror ni nu händer med migrantströmmen? De vet nu att de bara har 4 månader på sig att ta sig till Sverige, tror ni de väntar några månader nere i varma södern för att resa under våren?, eller kommer de hals över huvud att ge sig ut på resan nu mitt i vintern?
  Andra länder stänger gränserna omgående medan Sverige annonserar i 4 månader att nu är det bråttom om ni vill ha fri försörjning resten av livet, skynda, skynda!
  Ja du milde tid!

  • Mark Sanaoi

   Rädd för att asylsökande kommer skjuta i höjden.

 • Bo

  Fullständigt obegripligt att vänta med verkställigheten till April, å andra sidan kan man se logiken i det. Allt denna regering har gjort har varit huvudlöst, energipolitik, vargpolitiken, massinvandring av skäggiga barn, skogspolitiken där man gett naturmupparna rätt att överklaga alla avverkningar, ovänskapen med våra grannländer, pengaregnet över radikala islamistiska organisationer, facist och rasiststämplel på alla som framfört kritik o.s.v.

  Avgå! Ni har för länge sedan förverkat allt förtroende.
  Tyvärr verkar alliansen inte ett dugg intresserad av stt överta rodret. Hellre får Moder Svea gå under.
  Oansvarig partitaktik av unga politikerbroiler som i de flesta fall aldrig haft ett riktigt jobb.

 • Oberst

  Värt en Oscarsstatyett!