Norge skickar tillbaka flyktingar till Ryssland

Annons:

Beslut har fattats om att skicka direkt tillbaka asylsökare som kommer via Ryssland och har befunnit sig där lagligt genom visum till Ryssland eller uppehållstillstånd. Som exempel benämns syriska flyktingar.

Det har den senaste veckan kommit 500 flyktingar från Ryssland till Finnmark via Storskogs gränsstation. I gränszonen på den ryska sidan får man endast röra sig med ett fordon.

Det har orsakat det att cykelpriserna på den ryska sidan har skjutit i höjden, asylsökare har anlänt till Norge t.o.m. med trasiga trehjuliga barncyklar.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sa til NRK i går at regjeringen nå jobber med å utarbeide en instruks til UDI om at flyktninger og asylsøkere som kommer over Russland-grensen, skal returneres uten at søknadene behandles.

– Disse menneskene er ikke i nød, de har det trygt i Russland. Vi er nødt til å bruke ressursene på dem som faktisk er i nød, sier Anundsen.

Källa: nrk.no

Publicerad: 20 okt, 14:14

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Ulf Carlsson

    Det blir ju synd om dem som tror att de skall kunna få asyl, och så visar det sig att de är helt ute och cyklar.