Norrköping: Tre personer knivskurna i centrum

Annons:
Foto: BJÖRN PERSSON / WIGHSNEWS

Foto: BJÖRN PERSSON / WIGHSNEWS

 

Tre personer har förts till sjukhus efter att ha blivit knivskurna i centrala Norrköping.

En ensam gärningsman ska ha attackerat en man och två kvinnor. Två av de angripna är allvarligt skadade.

En man har gripits misstänkt för angreppen. Mannen har förhörts i samband med gripandet. Polisen vill i nuläget dock inte gå in på vad som framkom under det samtalet.

Brottsrubriceringen försök till mord. Polisen har tagit en kniv i beslag. Den ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum, tillsammans med en del andra beslag.

Motivet är ännu oklart, men enligt Fredrik Kliman handlar det inte om en gänguppgörelse av de första uppgifterna att döma.

– Det verkar inte finnas några direkta kopplingar mellan offer och gärningsmän, säger han.

 

”Den 24-åriga mannen har dock inte varit våldsam tidigare.

Mannen som idag greps för de tre knivdåd som skedde på stan är känd sedan tidigare av polis. Det har dock inte varit för några våldsbrott utan sedan mars förra året har den 24-åriga mannen förekommit i tre brottsmål, samtliga gäller snatteri eller stöld.

Enligt åklagare Torsten Angervåg är 24-åringen misstänkt för tre fall av försök till mord. Åklagare har beordrat förhör och nu inväntas beslut om offentlig försvarare innan mannen kan höras.”

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.