Nu är skolorna fulla – Norberg kan börja med utomhusundervisning

Annons:

Att skolor är överfulla i kommunerna tvivlar ingen på, belastningen på lärarna är enorma och det saknas lärare både på SFI och i grundskolan.

Norbergs kommun i Västmanland har 4 500 invånare, 2 skolor och bara under denna termin har 100 nya flyktingbarn startat i dem.

Nu är skolorna så här fullproppade rapporterar Sverigeradio.

– Vi har ingen kontroll, säger Ann Kristin Lehto, en av lärarna.

Har ni någon inblick i hur många som ska komma? – Nej, det är det vi inte har. Det är det vi absolut inte har, säger Ann Kristin Lehto till P4 Västmanland.

Men kommunstyrelsens ordförande, Åsa Eriksson (S), säger att skolpersonalen inte ska hoppas på för mycket.

Det finns inga lediga lokaler i kommunen. I stället måste man fundera på andra lösningar, till exempel utomhusundervisning, säger hon: – Det går inte att lösa situationen akut och tro att man ska ha samma höga kvalitetskrav.

Menar du på allvar att barnen ska undervisas utomhus? – Det måste vara skolan som bedömer hur man bäst hittar lösningar.

Vi ska givetvis från politikens sida hjälpa till. Men i dagsläget har jag inget svar på hur man snabbt ska trolla fram nya lokaler. – Vi måste titta på alla möjligheter, säger Åsa Eriksson till P4 Västmanland.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.