Nu offentliggörs siffror polisen anklagats för att mörka

Annons:

Den nationella särskilda polisinsatsen ”Alma” är avvecklad och nu offentliggörs siffror polisen anklagats för att mörka.

Under den period som polisen nu granskat manuellt (11 november 2015 till 31 januari 2016) anmäldes 831 misshandelsfall på asylboenden samt 484 fall av hot och ofredanden.

nt.se har varit i kontakt med Stefan Hector, kommenderingschef för Alma, tycker att det är skönt att siffrorna nu är på bordet.

Det hade varit bättre om jag bara beslutat att lämnat ut det här från början för det finns verkligen ingenting i det här som är hemligt eller känsligt, säger han.

Att Alma är avslutad betyder inte att id-kontroller eller gränskontroller upphör. Arbetet fortsätter som tidigare men leds på ett annat sätt.

Vår ordinarie verksamhet var inte anpassad för det tryck som uppstod. Därför beslutade vi om en nationell särskild händelse i september förra året för att kunna ta personal från andra verksamheter och peta in dem i den särskilda händelsen, säger Stefan Hector.

När Alma nu avslutats läggs arbetsuppgifterna ut i den ordinarie verksamheten.

Fram till att polisregion syd kan bära sin egen tyngd så kommer vi att fortsätta att förstärka med poliser från andra delar av landet, säger Stefan Hector.

Publicerad: 20 feb, 10:27
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gnurduff von vinkelstjärt .

    831 fall av misshandel på bara 3 månader och enbart på asylboendena , då kan man undra hur 17 det ser i övriga landets gator o torg angående alla R291 anmälningar som görs ? ?