Ny bomb i Malmö – Mini Bagdad

Annons:
Bild: Patrick Persson

Bild: Patrick Persson

 

En handgranat exploderade på Ahlmansgatan-Claesgatan vid 23-tiden på söndagen. 
Flera fönsterrutor på bostadshus omkring krossades och flera bilar fick splitterskador.

 

En man som bor alldeles intill platsen hörde en kraftig smäll.

– Barnen vaknar och börjar gråta. Jag öppnar köksfönstret och känner att det luktar bränt. Då ber jag min fru ringa polisen, säger han.

Han är skakad av det inträffade.
– Det är fördjävligt. Det är skrämmande. Speciellt när man har barn, man vet inte var det ska smälla. Det passerar mycket folk på den här gatan. Någon kunde ha bli rejält skadad.

En kvinna som kommer gående med sina små barn ser polisens avpärrningsband.

– Vi tar ju den vägen nästan varje dag, säger hon när hon får reda på vad som hänt.

 

I Malmö reagerar man på en handgranat eller bomb på ungefär samma sätt som när man i Borås (eller annan valfri svensk medelstor stad) reagerar på en smällare vid nyår, det vill säga med en axelryckning, på sin höjd ett lyft ögonbryn.

Så länge det går bra för MFF och månadslönen (eller bidraget) trillar in på kontot fortlöper livet för de flesta som vanligt i ”Lilla Bagdad”.

Politikerna här är nöjda, endast Sverigedemokraterna och Moderaterna har muttrat lite. Men det största problemet för Malmö, enligt politikerna, är att judar inte kan få gå på gatan dagtid utan att bli utsatt för våld.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.