Nyanlända ska få förtur till attraktiva friskolor

Annons:

I Göteborg införs nya regler för att motverka segregationen i skolor. Nyanlända får förtur till friskolor och ska dessutom bussas till skolor som har få invandrarelever rapporterar Sverigeradio.

Ryaskolan i Biskopsgården har under höstterminen tagit emot 50 nyanlända elever. Men från och med vårterminen kommer nyanlända elever att bussas till skolorna i det närliggande området Torslanda, där det i princip bara går barn med föräldrar födda i Sverige.

-Det är ett klokt och modigt beslut. Man tänker på elevernas framtid och möjligheter och för att vi ska få en mer jämlik stad säger Paula Palmdahl, rektor på Ryaskolan i Biskopsgården

Nyanlända föräldrar ska få handfast hjälp att hitta och välja den bästa skolan för sina barn även om den ligger utanför området där de bor. Och både till friskolor och kommunala grundskolor där det finns få nyanlända ska just nyanlända prioriteras.

Publicerad: 17 dec, 10:12

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • MBS

  Well, that’s bound to be a crowd pleaser. I’m sure Swedish parents will love to see their children take the backseat to immigrants.

 • Legimitation

  Fler röster på SD.

 • Tekla

  Jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte har några barn i svensk skola längre!

  Detta kommer bli dödsstöten för våra fina friskolor då man i bästa kommunistanda ( ingen skall få vara bättre än någon annan utan alla skall vara lika dåliga) skall sätta in invandrarbarn som inte varken hanterar svenska språket än mindre behagar integrera sej efter svenska mått mätt.

  Regeringen ”misshandlar” våra barn när de gör såhär!
  Det är inte alls ok att på svenska barns bekostnad trycka in ett gäng invandrarbarn som inte har en chans för egen del så länge de inte pratar god svenska än mindre inrättar sej efter vad en västerländsk skola står för och än mindre förstår/accepterar att deras religion (islam) är underordnat både lag och förordningar!

  Det är också till att svika dessa invandrarbarn när man börjar så i fel ände av sakfrågan! Se till att de först och främst lär sej svenska så skippa hemspråksundervisningen rakt av. De är nu i Sverige och då skall man tala svenska! Och de skall även hänvisas till ”vegetariska maten” om de inte behagar äta svensk husmanskost. Sitt halalslaktade och därmed halalcertifierade kött som svenska skattebetalare står för skall genast upphöra ty ingen normalbegåvad och konsekvensanalytisk svensk vill betala skattepengar till en halalcertifieringsföretag som i sin tur stoppar in pengarna i en shariakommittée -vem som helst kan nämligen räkna ut att våra skattepengar som den odemokratiska samt kvinnoförnedrande shariakommittéen håvar in inte används på ett sunt sätt som gynnar ett västerländskt samhälle!

  Att betänka för svenska föräldrar:

  Föräldrabalken med dess paragrafer står över skollagen och därmed över skolplikten!
  Som förälder skall man ansvara för att ens barn inte utsätts för övergrepp av skilda slag och när skolorna inte kan upprätthålla ordning och reda samt trygghet för era barn så ta er ”kalle/Lisa” ur skolan och håll dem hemma !

  Skolan har skyldighet att ge hemundervisning! I synnerhet då de inte är förmögna att se till att era barn är trygga i skolan! Skolplikten i sig förpliktigar,dvs det är inte bara ett barns ”skyldighet” att gå till skolan var dag, det innebär också att skolan skall vara en trygg läroplats i annat fall nyttja föräldrabalkens paragrafer! Tänk om alla vettiga föräldrar kände till detta och anammade det stenhårt,det skulle sätta press på skolorna som i sin tur skulle tvingas sätta press på politikerna!

 • Legimitation

  Nu får kultureliten och 87% känna på verkligheten.

 • Ingvar

  Diskrimineringen mot svenskar fortsätter i rasande fart. Invandrare får förtur till bostäder,bra skolor. Bidrag till arbetsgivarna,snabbspår in på arbetsmarknaden mm