Obamas kandidat: Ryssland är det största hotet

Annons:

Obamas kandidat: Ryssland är det största hotet.

Ryssland är det största hotet mot USA:s säkerhet. Det hävdar president Barack Obamas kandidat till ny försvarschef.

Det är inte terrorgrupper som Islamiska staten, Al-Qaida, Boko Haram eller länder som Iran och Nordkorea som utgör de största hoten mot USA – åtminstone om man får tro den amerikanske generalen Joseph Dunford.

Istället pekade 59-åringen ut Ryssland som det hot som måste bekämpas när han under torsdagen mötte den amerikanska senatens försvarsutskott.

– Ryssland är det största hotet mot vår nationella säkerhet, om man tittar på deras beteende så är det alarmerande, sade han enligt AP.

Dunford är president Barack Obamas kandidat till att bli ny chef för USA:s försvarsstab. Han måste dock formellt godkännas av senaten innan han tillträder posten och det var därför han idag träffade försvarsutskottet.

Vid mötet idag uppgav Dunford också att han tycker att USA borde skicka vapen till Ukraina för att hjälpa dem slå ned upproret i de östra delarna av landet.

– Krasst uttryckt kommer de inte att klara av att försvara sig från rysk aggression utan sådant stöd, sade han.

Dunford sade även att USA har förmåga att slå ut ett eventuellt iranskt kärnvapenprogram och varnade för konsekvenserna för krigsmakten om den tvingas till besparingar med anledning av landets ekonomiska situation.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • qetnytt

    OBSERVERA!

    Kommentarer förhandsgranskas inte av QET och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

    Genom att kommentera intygar du att du är införstådd och lovar att följa Reglerna