Omsorgshuset sparkar ut sina hyresgäster för tilltänkt asylboende

Annons:

Omsorgshuset väljer nu att sparka ut sina hyresgäster då man valt att göra om det till ett boende tilltänkt för asylsökande.

Omsorgshuset driver en mängd särskilda boenden runt om i Sverige, bland annat äldreboenden, LSS-hem, asylboenden och HVB-hem.

– Vi fick brev från vår hyresvärd att vi måste flytta inom tre månader – gör vi inte det kommer kronofogden och kör ut oss.

– De tog oss på sängen med de där förändrade kontrakten, och alla förstår sig inte på vad sånt där innebär. Men jag har inte skrivit på något nytt kontrakt, hävdar han.

Jag har bott här i fyra år, och betalat hyra och allting. Men nu ska jag ut. Och en del av mina grannar har bott här sedan huset byggdes, uppåt 40 år, säger en boende till NA.se.

Innan försäljningen hade de gamla ägarna förhandlat om hyresavtalen med hyresgästerna, och skrivit in att de inte hade rätt att bo kvar om ägarna ville riva eller ändra inriktning på den verksamhet som bedrevs i fastigheten.

Omsorgshusets natthemtjänst verkar åtminstone tidigare ha lämnat en del övrigt att önska.

 Det här är en modern form av tjuveri. Samhället betalar med skattepengar för något som aldrig blir av, men ingenting händer, säger Eva Skog.

Det finns, som DN har skrivit om tidigare, en mängd Lex Sarah-anmälningar som gäller Omsorgshusets nattpatrull på Södermalm. De handlar om uteblivna besök och förseningar, och om att nattpatrullen har varit onåbar.

Besim Akdogan som driver Omsorgshuset har även mottagit utmärkelsen ”Årets nybyggare i Stockholm län”.

Publicerad: 12 mars, 17:50
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • valkyria64

    Arbetade för detta företag när de hette ”Human Consulting”, vilket ingen kund förstod namnet på och det gjorde jag inte heller så jag slutade..