”Oroligheter” i Trollhättan och Norrköping

Annons:

Enligt polisen eldar ”ungdomar” däck, sysslar med skadegörelse och skjuter raketer mot både väktare och en buss.

Vi försöker kraftsamla resurser för att se om vi kan gå in och stävja det hela, säger Göran Carlbom, RFC-befäl vid polisen.

Enligt polisen rör det sig om uppskattningsvis 15 till 20 ”ungdomar” som deltar i ”oroligheterna”. Såväl en buss som väktare uppges ha blivit beskjutna med raketer.

Någon buss, tror jag, har blivit beskjuten. Det har brunnit på torget och blivit skadegörelse i allmänhet. Jag tror också att väktare ska ha blivit beskjutna med raketer. Men vi har inte en samlad bild över exakt vad som hänt, säger Göran Carlbom till Expressen.

Även i Norrköping händer det.

Det händer jättemycket i Norrköping just nu. Det har varit någon form av större bråk med ex antal personer och man har också använt någon form av tillhygge, jag kan inte riktigt gå in på vad, säger Anneli­ Johnsson Hammo, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Enligt polisen är minst tre personer gripna och minst tre personer är förda till sjukhus. Personerna kan vara både misstänka och målsägande. Polisen skriver på sin hemsida att det rör sig om en grov misshandel, skriver NT.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.