Över 50.000 migranter till Grekland – på en vecka

Annons:

Mer än 50.000 migranter anländer till Grekland på en vecka, den högsta siffran 2015 rapporterar Telegraph.


 

Under de senaste sex dagarna, har mer än 50.000 människor, de flesta syrianer, registrerades på Lesbos, Chios och andra grekiska öar, den högsta siffran detta året.

Angela Merkel, som har uttalat sig genom att garantera asyl till syrier har godkänt en tuffare, ny policy med start från och med idag (lördag).

Slovenien sa att de överväger stängsel på gränsen mot Kroatien. ”Vi kan inte ta emot så många flyktingar i en så liten tid. Det är bara outhärdligt” Miro Cerar, statsministern, sade vid en flyktingförläggning.

Grekland är inte den enda vägen in till Europa. Så siffran är betydligt högre. Men Tyskland tar emot de allra flesta medan 10-15% lär ta sig till Sverige.

Just nu är takten ungefär 9.000 till Sverige. Att det fortfarande är så många som väller in över Europas yttre gränser antyder att vi inte kommer att se någon större minskning närmaste månaderna iallafall.

Publicerad: 24 okt, 19:57
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.