P-smitande turister kostar miljoner för Sverige

Annons:

Majoriteten av turisterna som fått parkeringsböter i Sverige struntar i att betala. Därmed går kommunerna miste om tiotals miljoner kronor varje år, skriver Dagens Nyheter.

Knappt en av tio turister, närmare bestämt 8 procent gör rätt för sig efter att ha parkerat fel. Och Transportstyrelsen, som ansvarar för att skicka ut påminnelser, har inte heller någon möjlighet att nå bilägare i utlandet.

Något som tros ligga bakom den låga betalningsmoralen.

– Vi har inte adresser till utlandet, säger Daniel Granqvist, jurist på Transportverket till tidningen.

Bara i Stockholm uppgick beloppet på de 30 000 obetalda böterna till drygt 23 miljoner kronor i fjol. För Göteborg och Malmö var siffrorna cirka 8 miljoner respektive 5 miljoner kronor.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Ironiskt nog säljer den Svenska transportstyrelsen våra Sv fordonsuppgifter till andra länder trots vetskap om att ligor utnyttjar dem i brottsligt syfte, istället för att nu lämna sitt besvärande torde dem i så fall köpa in dessa uppgifter.