Pappan nekar till brott

Annons:
[fblike]

 

Pappan har för första gången kunnat förhöras.Han har gett sin bild av vad som hände i radhusområdet där hans dotter knivhöggs till döds och hennes mamma skadades.

– Han förnekar brott, säger åklagare Liselott Herschend.

Under fredagen begärdes mannen häktad.

Den första polispatrullen kom fram till platsen före ambulansen, bara drygt tio minuter efter att en granne larmat efter att ha hört höga skrik.

– De möttes av den  misstänkte mannen och två skadade personer varav en var ett barn som inte var kontaktbart. Hon var livlös, säger Christer Nordström.

De två polismännens första fokus var på den lilla flickan – att rädda hennes liv.

– En av polismännen satte igång hjärt-lungräddning. Han höll på i fem minuter. Han försökte rädda hennes liv. Han gjorde ett oerhört hårt arbete på flickan, säger Christer Nordström.

– Den andre polismannen vaktade mannen. Han var lugn. Gripandet av honom var odramatiskt. Det var inga våldsamheter, säger Christer Nordström.

När ambulansen kom till platsen tog de över räddningsarbetet. Men flickans liv gick inte att rädda.

Polisen har haft debriefing med personalen som var på plats. Alla beskrivs som djupt påverkade känslomässigt.

Tidigare i dag kunde polisen inte svara på vad det eventuella motivet kunde vara.

– Motivet är fortfarande oklart, säger Christer Nordström.

– Det enda jag fått veta är att han inte mår bra.

Även grannarna i radhusområdet har svårt att förstå hur det fruktansvärda kunde inträffa. Enligt uppgifter hade pappan sökt hjälp hos vården i Uppsala alldeles innan mordet.

 

Pappan har tidigare dömts för grovt rattfylleri

 

Frågan vi ställer oss är, Varför?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.