Personal blir misshandlade på asylboenden – Inga åtgärder

Annons:

I helgen blev en av de anställda på asylboendet i Hemmeslöv misshandlad av en av de boende. Trots det har ledningen inga planer på att förebygga att något liknande sker igen skriver HD.se.

En 18-årig man gav sig på en kvinnlig anställd och misshandlade henne med slag och sparkar. Hon blev enligt polisen inte allvarligt skadad, men fick ändå föras till sjukhus. Den 18-årige mannen kunde gripas kort därpå och anhölls efter förhör. Nu har han dock försatts på fri fot igen.

– Han blev frustrerad över att det var hela jordgubbar i sylten och slängde burken i soporna. När personalen vägrade att ge honom ny sylt, blev han som tokig och började slänga mat omkring sig. Personalen låste in sig och ringde polisen.

På söndagsmorgonen ska det ha gått lugnt till under frukosten, men sedan ska 18-åringen ha fått ett nytt utbrott och börjat kasta tomater. Han blev då portad från matsalen.

Men på kvällen kom han dit i alla fall och tog sig in i köket där misshandeln av den anställda kvinnan skedde.


Att inte vidta denna åtgärder är detsamma som att säga att det är OK för flyktingar att misshandla personalen på boenden, det är fullständigt vansinnigt att skicka sådana signaler. Vad säger detta till 18-åringen, dom i hans närhet. – det är okej att skada.

Publicerad: 12 nov, 15:23

 

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • Jag känner mig inte helt bekväm med att vi, till Sverige, släpper in personer med så kort stubin.
  Tänk om jag råkar möta denne asylsökande på IKEA.
  Vaffö gör di styrande på detta viset?

 • Leif Svensson

  Ge mig tio minuter med detta otacksamma kräk, så lovar jag att han inte kommer att kunna gå mer

 • Stefan Pettersson

  Måste ju ligga en utväklingsnersättning bakom. Känns som personen ligge på två till treårs åldern.