PK-panik när Ultima Thule spelade hos Åkesson

Annons:

Pressarna bokstavligen stoppades hos vänsterliberal media när den sensationella nyheten slog ned som en bomb på redaktionerna att musikgruppen Ultima Thule bjudits in att spela på SD-ledarens Jimmie Åkessons surströmmingsskiva. Som om detta inte vore nog, var hela bandet och Åkesson själv också iförda t-tröjor med texten “Give ’em hell”.

Media skriver exempelvis att det förekommit att nynazister kommit till Ultima Thules spelningar och heilat framför scenen. Vad media “glömmer” att berätta är att bandet då avbrutit spelningen och skällt ut heilarna.

Media berättar också att bandet för 30 år sedan (!) lät organisationen Bevara Sverige Svenskt sponsra sin första skiva. Däremot “glömmer” media att tala om att bandet senare konsekvent markerat rågången gentemot högerextremismen.

Jag satt och lyssnade på ett samtal över en lunch häromdagen där en av dem uttryckte det på följande sätt.

– Ju mer de svartmålar SD desto mer övertygad blir jag att jag ska rösta på dem…

Det finns nog många fler anledningar än så men jag tror de flesta s.k ”avslöjanden” om vem gästens bidragsgivare eller pianostämmare från -80 talet var.

Eller han som körde ut festmaten – hans farbror kanske var en svensk nazist på 40 talet…

Det måste vara lite panik hos kvällspressen när man tar till dessa avslöjanden med hopp om att folk inte ska sympatisera med SD.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.