Plundringsvåg i Tensta och Rinkeby efter strömavbrott

Annons:

Ett par timmars strömavbrott på söndagskvällen lockade fram de sämsta sidorna hos befolkningen i Tensta och Rinkeby.

  • Invandrarna attackerade polisen med raketer och laserpekare.

  • Sammanlagt sex butiker ska ha drabbats av inbrott.

  • Tensta/Rinkeby är en av ”55 no-go zoner”

  • Läs mer på mitti.se.

Affärer och restauranger plundrades, gäster på en pub måste gömma sig i ett inre rum undan plundringståget. Väktare stod maktlösa mot plundrarna och polisen lyckades inte göra några gripanden.

När strömmen försvann under två timmar på söndagskvällen stormade okända gärningsmän in i centrumgalleriorna, och bröt sig in i flera butiker. Sammanlagt sex butiker ska ha drabbats av inbrott, enligt Mats Carinder, centrumchef för Tensta och Rinkeby centrum.

Ett café i Hjulsta blev också rånat på dagskassan, och personalen svårt chockade. Från sportbaren Limerick i Tensta centrum fick personalen evakuera sina gäster till ett inre förrådsrum medan plundringen pågick.

Ang. polisen så åker väl dom knappast in dom områdena längre. Dom blir bara attackerade med sten och molotovs, dom vågar ju inte direkt använda sina vapen längre med risk för att det ska skrivas en massa skit i media och polisen anklagas för övervåld och rasism.

Publicerad: 1 Dec, 00:03

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.