”Polen för polackerna, polackerna för Polen”

Annons:

Tiotusentals demonstranter marscherade genom Warszawas gator på onsdagen för en demonstration som organiserades av extremhögern, man marscherade under parollen ”Polen för Polacker” och eldade upp en EU-flagga.

Polish_flags_3498099b


 

Polisen sade att 25.000 personer anslöt sig till marschen, som markerade årsdagen av Polens återkomst till självständighet efter första världskriget, medans arrangörerna satte siffror på 50.000.

”Jag kom hit för att jag älskar Polen och vill visa det”, sade 27-årige Piotr, som kom med sin fästmö. Han tillade: ”Jag kom hit för min farfar, som slogs i Warszawaupproret (mot den nazistiska ockupationen av den polska huvudstaden), och för hans far, som kämpade för självständighet”.

”Gud, ära, hemland,” skanderade demonstranterna när de marscherade i ett hav av röda-vita polska flaggor.

”Igår var det Moskva, idag är det Bryssel som tar ifrån oss vår frihet”, skanderade en grupp demonstranter. Andra banderoller kunde man läsa ”Stoppa islamiseringen”.

”Polen för polackerna, polackerna för Polen”, som är en del av den polska firandet av självständighetsdagen i Warszawa.

Publicerad: 12 nov, 15:48

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Wojtek Sobolewski

    100 tysięcy a nie dwadzieścia pięc tysięcy.

  • Wojtek Sobolewski

    skriver inte bajs, 100 000 personer , inte 2500.