Polens nya PM säger att landet inte kommer att acceptera EU-kvoten

Annons:

Polens nye premiärminister säger att hennes land kommer att vägra att ta emot 4.500 flyktingar som en del av en EU-kvot, skriver dailymail.

Beata Szydło sade att hennes regering inte är beredda att acceptera kvotsystemet, detta efter massakrerna i den franska huvudstaden har ”förändrat situationen.”

Men den nya regering som bildades tidigare denna månad av den konservativa Lag och rättvisa (PiS), ha vänt den polska positionen.

Mrs Szydło sade: ”Efter Paris, har situationen förändrats. Vi kommer att föreslå att sitta ner vid ett bord och tänka över, om de lösningar som har föreslagits är bra nog.”

– Vi kommer att föra en politik som samtidigt uppskattar vårt EU-medlemskap, men framförallt för säkerheten av våra polska medborgare, för Polens ekonomi och vårt hemland. Jag är mycket glad över att vi i dagens svåra tider är medlemmar i EU och Nato, säger Szydło.

Publicerad: 25 nov, 12:46

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.