Polens tidigare premiärminister: ”54 områden i Sverige styrs av Sharia-lagar”

Annons:

 

I dagens flyktingkvots debatt i EU-parlamentet lade Polens tidigare premiärminister Jaroslaw Kaczynski fram starka argument till varför hans land inte ska ta emot flyktingar:

 

” Det kan bli som Sverige där det finns 54 områden där sharialagar/No-Go zoner har blivit obligatoriska, påstod Jaroslaw Kaczynski, tidigare premiärminister och partiledare för Lag och rättvisa (PiS) i parlamentsdebatten”, enligt nättidningen EU Observer.

Svenska ambassaden i Warszawa svarade emellertid snabbt via Twitter: ”I Sverige gäller svensk lag”.

 

Källa: DI.se

Vad säger ni om att Sverige fått sådant rykte i omvärlden? Speciellt när det sprids av en tidigare premiärminister?

Och vem har egentligen rätt; Kaczynski eller Svenska ambassaden i Warszawa?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • MartinA

    Polen är knepigt. Eftersom de är så nära allierade med USA.
    USA är ju de som driver förstörelsen av Europa. Vi är deras hundar. Det är de som sänder massinvandringe på oss. Och det är de som äger våra förrädiska politker.
    USA pumpar in enorma resurser i Polen. Av den enkla anledningen att det är vitalt för USA att hålla Tyskland och Ryska Federationen separerade. Om Tyskland och RF fick ett nära samarbete så skulle USA förlora sin dominans av Europa. Och bara bli en makt bland andra. Logiken i en allians mellan RF och Tyskland är skriande. Tyskland är en av världens mest sofistikerade och kraftfulla industrinationer. RF är världens största råvarunation. Både Tyskland och RF är nationer med djupt konservativa instinkter så även ideologiskt är det logiskt för dem att närma sig varandra. Detta måste förhindras, är USAs kulturradikala härskares främsta imperativ. Och medlet är Polen.
    Så jag är generellt sett skeptisk till vad som kommer ut ur Polen. Kan vara sant, kan vara falskt. Men syftet bakom är korrupt.