Polisen: Asylsökarna eldar upp sina egna boenden

Annons:

Ärendena märks med en särskild kod. Polisen i region Väst (Västra Götaland och Halland) uppger i rapporten att 372 händelserapporter och 222 brottsanmälningar gällande flyktingboenden gjorts mellan 20 oktober 2015 och 8 januari i år.

Det är mellan fyra och fem utryckningar per dag. Det kan vara exempelvis skadegörelse eller mordbrand. Cirka 65 procent av brottsanmälningarna inom boendet utgörs av misshandel, olaga hot och ofredande.

Polisens rapport listar en rad problem. På flyktingboendena finns konflikter mellan grupper, bråk med många inblandade, avsaknad av inpasseringskontroll och religionsbaserade bråk. Bråk i exempelvis matköer är inte ovanliga.

När polisen kartlade höstens alla bränder på asylboenden konstaterades det att de flesta eldsvådorna hade börjat inne i lokalerna. Förmodligen har de startats av boende.

Publicerad: 29 jan, 15:54
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.